Marlot Communicatie, gevestigd op landgoed Marlot in Den Haag, richt zich op free-publicity, public affairs, crisiscommunicatie, mediatrainingen en detacheringen. Het bureau bestaat sinds 2000 en wordt geleid door Bart Jochems. Marlot Communicatie is gespecialiseerd in de combinatie van public relations en public affairs: kennis van het medialandschap en van de politiek.
» Meer informatie

Marlot Communicatie
Leidsestraatweg 77a
2594 BB Den Haag

T (070) 311 58 66 (24/7 bereikbaar)
F (070) 311 58 76
E info@marlotcommunicatie.nl

Bart Jochems

Bart Jochems

“Zet nooit iets op je hoofd!"

 

Achtergrond

Jochems heeft ruime ervaring als verslaggever (dagblad en tv) en als woordvoerder van meerdere ministers van Buitenlandse Zaken. Dat betekent een uitgebreid netwerk in journalistiek, politiek en ambtenarij. Kent de journalistieke mores en die van 'de andere kant': voorlichting.

Bart Jochems (1961) werkte zes jaar bij de Geassocieerde Pers Diensten als redacteur buitenland en parlementair verslaggever. In 1992 stapte hij over naar het televisienieuws; bij RTL Nieuws was hij behalve verslaggever op de parlementaire redactie ook enige maanden chef ad interim. Hij zette zijn journalistieke carrière voort bij het NOS Journaal. Na in totaal ruim tien jaar parlementaire verslaggeving vertrok hij in 1996 naar het bedrijfsleven: bij AEGON Nederland was hij woordvoerder en hoofd in- en externe betrekkingen.

In 1998 werd Jochems woordvoerder bij het ministerie van Buitenlandse Zaken: eerst voor staatssecretaris Benschop, later voor de ministers Van Aartsen, De Hoop Scheffer en Bot.

Functie

Jochems is vanaf oktober 2005 verbonden aan het bureau, vanaf januari 2007 als directeur van Marlot Communicatie. Helpt bij het bepalen van strategie, maar geeft ook veel media- en presentatietrainingen.

Is (vanuit het bureau) directeur Communicatie a.i. bij de gemeente Den Haag.

Was o.a. (vanuit het bureau) Hoofd Communicatie a.i. bij de Nederlandse Publieke Omroep.

Visie

"Vrijwel altijd leidt het tot gegrinnik van omstanders en toekijkers: de bekende Nederlander, niet zelden een politicus, die wordt uitgenodigd zich met een hoofddeksel te tooien: helm, pet, traditionele muts. Zo'n persoon moet dan lijken op 'een van ons', 'gewoon' zijn. Werkt niet. En dat is precies waarom de toeschouwers lachen. Dus: nooit doen. Politici of ceo's moeten zijn wat ze zijn en voor een zaak staan. Verzoeken om inkijkjes in hun privéleven kunnen als volstrekt irrelevant terzijde worden geschoven. Ze zijn immers niet op die (hoge) positie beland omdat ze zo graag tuinieren, tennissen of kantklossen."

Terug